czwartek, 17 stycznia 2013

Przepis na pizze farmerską


pizza farmerska

Spód pizzy przygotowujemy według przedstawionego wcześniej przepisu cienkie ciasto do pizzy.
Dodatkowo do przygotowania będziemy potrzebować następujące składniki:
  • cienko pokrojoną cebulę
  • świerzy, posiekany tymianek
  • cienko pokrojona czerwona praktyka
  • czosnek pokrojony na cieniutkie plasterki
  • kukurydza z puszki
  • cienkie plasterki sera mozarella
  • trochę startego innego sera zółteg
  • pokrojony na cienkie plastry pomidor
  • posiekane liście świerzej bazylii
Wszystkie składniki poza pomidorami układamy na cieście tak aby ser był na najwyższej wartstwie. Pizzę wkładamy do piekarnika na 5 minut i dodajemy plastry pomidorów. Następnie wkładamy do piekarnika na pozostałe ok 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz